TC Homes Wins Bann-er Award for Best Interior

Winner Bann-er Awards 2017

Best New Home Interior
9312 Ninebark Drive
4,191 Square Feet

This newly constructed custom home is located in the private community of Schaffer’s Mill in Truckee, CA. The two level, 4,191 square foot home is situated on the golf course and nestled in a quiet serene area. The mountain rustic home is infused with clean lines, warm rich woods, upgraded technology conveniences and a well laid out floor plan.

The two-level home features a master suite and guest suite downstairs with two additional bedrooms upstairs, a media/game room, 4 and a half baths, large laundry and mudroom, open great room concept and integrated indoor/outdoor living space. The warm rich wood tones and stone featured accents blend together seamlessly and create an elegant and inviting home.

When you enter through the front entrance you are greeted with an open concept floor plan that leads you into the great room, kitchen and dining area. The wood flooring cohesively blends with the natural stone floor to ceiling fireplace. The wood beam balances out the natural stone. Wood planking lines the ceiling accenting the dramatic vaulted ceilings. Expansive views from the great room looking out over the large patio and into the mountain views are accessible through a large bi-fold door creating an indoor/outdoor living area. The warm beige walls flow into the kitchen area where you are met with whimsical lighting and custom shaker style knotty alder cabinetry. The high-end Thermador stainless steel kitchen appliances and are sure to accommodate various cooking styles. Natural lighting is an added bonus in the kitchen and dining room areas. The exterior living space boasts a state of the art sounds system, large fire-pit, Jacuzzi and various gathering areas for entertaining needs.

On the lower level, you have a master suite with stunning views and a natural stone fireplace. The wood beams and planking again accent the vaulted ceilings and give you that mountain home warmth. Lots of windows in both the master and guest suite create the perfect view of the 100-year-old trees that line the property while letting in the perfect amount of natural light.

Up the stairs, you enter into a media/game room through a custom-built reclaimed barn wood sliding door. From this cozy area, you will find two other bathrooms and bedrooms. The layout is perfect for a family with children or a less formal entertaining area and office space.

The entire home has an extensive audio/visual package, all operational with a smartphone, including 2 wall mounted large televisions, audio speakers throughout inside and out, Nest thermostats, wall mounted mini iPad for audio/visual controls, security system and full wireless internet throughout.

The floorplan and interior design of this newly built custom home is a seamless tie of mountain and rustic creating an inviting and yet exceptionally functional home.